Шкільний баскетбол завершено. Переможці: гімназія за п’ята школа [ФОТО,ВІДЕО]

Учора відбулись останні матчі баскетбольного чемпіонату серед шкіл міста. Цього року ажіотаж серед молоді зашкалював, особливо після несподіваних результатів та вкрай напруженої боротьби серед дівчат.

У хлопців на поверхні все видалось більш спокійно. Як і передбачали більшість гравців та експертів, команда гімназії не мала взагалі проблем під час турнірної дистанції. Шість перемог та різниця 240:58 говорять самі за себе. Це й не дивно, адже основа команди тиждень тому завоювала чемпіонський титул у дорослому міському баскетболі. Та й у чемпіонаті Черкас за свій “Легіон” юнаки постійно отримують ігрову практику.

Зважаючи на велику перевагу, тренер переможців Володимир Єгоров навіть дозволяв собі в кожному матчі експерименти: заробивши суттєвий гандикап, лідери сідали на лавку, а свій безцінний ігровий досвід здобувала молодь, якій зовсім скоро доведеться вже самотужки підкорювати вершини: для капітана команди Тараненка та його колеги Отабаєва це був останній турнір (Влад і Музаффар – цьогорічні випускники), Ярошенкові, Наливайку та Шварьову лишився рік. Глядачі ж зазначали та прогнозували майбутнього лідера колективу – на їхню думку, ним через два роки має стати юний Володимир Луцик, котрий вже чудово увійшов у гру.

Серед іншого варто відзначити команду другої школи, яка відверто вразила цього року усіх. Про найбільші шанси нав’язати боротьбу “хлопців у білому” ми писали ще після першого туру. Надалі вони лише доводили цей статус, у підсумку посівши друге місце. Абсолютно оновлений, в першу чергу морально, колектив заслужено заробив срібні медалі. Зовсім трішки, на одне очко, відстали хлопці з третьої школи, котрі поступились і гімназії, і своїм прямим конкурентам. Аутсайдер – ЗОШ №5, за яких помстилися дівчата.

А от у дівочих змаганнях сталася сенсація, яку, судячи з настроїв усіх гравців, очікували чи не найбільше вже не перший рік. Команда гімназії після багаторічної гегемонії склала свої повноваження. Перший дзвіночок пролунав ще у вівторок, коли лідер ледь-ледь обіграв п’яту школу, перемігши всього лише в один пункт. Списавши на випадковість, дівчата продовжили крокувати турнірною дистанцією, аж поки в четвер не отримали гірку поразку. Максимально налаштувалась на гру команда з першої школи, в той самий один пункт перегравши фаворитів.

Таким чином, перед останнім ігровим днем склалася вкрай заплутана ситуація – три команди малу однакову кількість очок, а отже визначати чемпіона довелось би за додатковими показниками – кількістю забитих м’ячів. Найбільші шанси в цих перегонах мали сенсаційні дівчата з п’ятої школи, які й вдало виконали свою справу, у заключному матчі перегравши своїх опоненток з рахунком 40:21. Розчаровані ж гімназистки програли і п’ятий матч (для титулу їм треба було заробити ледь не сто балів), таким чином опустившись на третє місце.

Зональних обласних змагань (попередній відбірковий турнір переможців лівобережжя Черкащини) через складну економічну ситуацію цього року не буде. Проводитиметься відразу обласний чемпіонат за принципом “хто зміг, той приїхав”…

  P2060022 P2060040 P2060077 P2060108

P2060173

20150206_160435

Капітан команди ЗОШ №3

20150206_160455

Капітан команди СШІТ №2

20150206_160546(0)

Влад Тараненко – кращий гравець чемпіонату

20150206_160823

 nYrQBvwZd-s

Команда дівчат ЗОШ №5 – чемпіони Золотоноші 2015 року