Естафету Прапора доброчинності прийняла гімназія [ФОТО, ВІДЕО]

Від своїх колег з шостої школи учні Золотоніської гімназії отримали перехідний Прапор доброчинності за волонтерські здобутки. В спортивному залі делегати із сусіднього навчального закладу передали відзнаку членам учнівського самоврядування. Захід відвідала методист відділу освіти Людмила Новик, а також представники ЗОШ №6 – директор Олександр Пузєєв та заступник з виховної роботи Наталія Фурдига.

Ініціатива була започаткована наприкінці 2014 року. Тоді 15 навчальних закладів обласного центру зібрали 100 тисяч гривень на протез воїну АТО, за що отримали так званий «Прапор Доброчинності» від голови ОДА Юрія Ткаченка та голови облради Валентини Коваленко з побажанням передавати прапор від школи до школи за добрі справи. Декілька днів тому його знову передали у Золотоношу – від черкаської ЗОШ №26 учням школи №6.

До присутніх передусім звернулась директор гімназії Любов Денисюк, подякувавши дітям за їхній безцінний вклад у розвиток обороноздатності країни. Гімназисти почали піклуватись про військових ще у червні – тоді вперше у місті учні 1-4 класів в рамках пришкільного табору передали волонтерам пакунок з малюнками, що надалі стало традицією, про яку зайвий раз і не нагадували. В якості подяки за теплі слова восени сюди приїздили представники Волонтерського батальйону та десантник 95 бригади для спілкування з учнями та проведення майстер-класу з надання першої медичної допомоги. За весь цей час гімназисти зібрали велику кількість теплих речей, сплели близько 100 квадратних метрів маскувальної сітки, виготовляли портативні обігрівачі і навіть з власної ініціативи придбали комплект рацій.

На думку очільника гімназії, той народ, представники якого діють монолітно – і на фронтах, і в тилу, і на робочому місці, і за шкільними партами – нездоланний. Також вона згадала відому історію про будівників Собору Петра і Павла. Коли один на питання “що ти робиш” відповів “везу каміння”, то інший – “будую храм”.

“Я вдячна вам, шановні гімназисти, за те, що ви збудували цей храм нашої держави. Бо ви робили усі ці добрі справи”, – звернулась до підопічних

Після хвилини мовчання за загиблими на сході золотонісцями ще більше розчулила аудиторію Анастасія Салтинська своїм виконанням пісні про маму. Наприкінці ж про свою діяльність детально розповіли учні-волонтери школи №6.

Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 01

Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 02 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 03 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 04 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 05 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 06 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 07 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 08 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 09 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 10 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 11 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 12 Прапор доброчинності Золотоніська гімназія 13