У Плешканях попрощалися з В’ячеславом Гагою [ВІДЕО]

У селі Плешкані провели у останню путь В’ячеслава Гагу. Військовий загинув 26 січня у зоні АТО. Під час мінометного обстрілу 23-річний десантник отримав поранення у ногу. Його намагались врятувати побратими, та через значну втрату крові він помер дорогою до шпиталю.

Звістка про загибель земляка сколихнула маленьке село. Попрощатись з молодим бійцем Збройних сил України прийшло близько двох сотень людей, – повідомляється у випуску новин телеканалу Рось.

“Солдат В’ячеслав Гага загинув під час виконання бойового завдання”, – розповідає його командир. Він не показує свого обличчя на камеру, адже скоро знову поїде воювати.

За його словами, 26 січня Славко та ще кілька бійців інженерно-саперної роти 95 аеромобільної бригади потрапили під мінометний обстріл. Їхній БТР підірвався на міні у селі Спартак Донецької області.

“Декілька хлопців загинули одразу після обстрілу. Славі ще намагались надати першу медичну допомогу, евакуювати, але не встигли…” – пригадує командир підрозділу.

“Він загинув недаремно. Він загинув, захищаючи нашу єдину Україну”, – додає він.

Декілька років тому В’ячеслав Гага отримав диплом вчителя фізкультури, працював за фахом у рідній школі. Та хлопець мріяв стати десантником, тому звільнився.

“В’ячеслав підійшов до мене і сказав, що хоче стати військовим. Звісно, була розмова, але переконати я його не зміг, адже він – патріот своєї держави, – зазначає директор Гельмязівської школи Олександр Денисенко. – Він ще не знав, що можуть статися такі події. Але тільки-но стало неспокійно, відразу пішов захищати Батьківщину.

Володимир Головченко, одногрупник загиблого, називає його вірним товаришем і щирим патріотом, на якого слід рівнятися.

“Ми завжди по можливості приходили до нього на змагання. Він був борцем. Як бачимо, борцем не тільки у спорті, а й за нашу Україну, – розповідає парубок. – З нього варто брати приклад всім хлопцям”.

В’ячеслав воював на сході з початку АТО. Був у Краматорську, Слов’янську і горезвісному аеропорті. Влітку за віддану службу його нагородили орденом “За мужність” 3-го ступеня.