Вячеслав Назаренко » Золотонісці в АТО своїх не лишають [ФОТО]

Всіх торкнулася страшна трагедія під назвою війна. Вона як завжди прийшла неочікувано. Тим більше ми не могли очікувати, що зараз, в ХХІ столітті нас вдарить той ворог, від якого ми найменше цього очікували. В таких умовах всі зобов’язані пам’ятати про необхідність надання допомоги солдатам АТО.

За попередніми даними проти російських загарбників та сепаратистів на передовій воюють більш як 300 жителів міста та району. Жителі Золотоніщини продовжують активно допомагати своїм землякам, які відстоюють нашу з вами землю на передовій. Не секрет, що держава не завжди належним чином може забезпечити наших оборонців, тому розраховувати наші військові часто можуть лише на волонтерів, небайдужих людей, які часто віддають останнє, щоб підтримати своїх оборонців. Саме для цього завдяки активістам міста було створено і офіційно зареєстровано громадську організацію «Золотоніський координаційний комітет сприяння обороні України», яка заручилася підтримкою мера Золотоноші Віталія Войцехівського, а також міських державних та комерційних підприємств. За час свого існування активісти руху не раз відвозили на передову зібрану нашими жителями допомогу.

Останнім часом в зону бойових дій волонтерами Координаційного комітету було передано продукти харчування, теплі речі, обмундирування. Разом із тим до Маріуполя було доставлено вантаж з бензопилами, у Волноваху – ланцюги до бензопил. Зрозуміло, що однією з актуальних потреб військових є надійний транспорт, на якому можна було б безпечно пересуватися будь-якими дорогами. Волонтери Комітету вже передали кошти на запчастини до УАЗів в місто Щастя на Донеччині.

Але це лише крапля в морі. Волонтери ще у грудні самотужки відвезли до зони АТО автомобіль УАЗ (на фото), який передала жінка з Вільхів. На броньованому силами Координаційного комітету автомобілі воюють золотонісець Андрій Нор та житель Піщани Валерій Коцар. Також, відгукнувшись на оголошення в «Лівобережній», золотонісець Вадим (який зі скромності не виголошую своє прізвище) передав УАЗ, який силами волонтерів комітету зараз отримує нове життя – в авто замінюють витратні матеріали, замінюють деталі та тестують його. Планується, що це авто пересуватиме міномет по оборонним позиціям Щастя. Вже за кілька днів модернізований, обшитий захисними щитами автомобіль буде відправлено бійцям 92-ї механізованої бригади в Щасті, які обороняють позиції разом із батальйоном «Айдар».

Разом із тим протягом тижня кілька спеціалістів Золотоніського координаційного комітету вирушать до зони АТО, де мають привести до ладу ще чотири УАЗи, які потребують в ремонті. Зараз проводиться активний збір коштів для запчастин до цих повнопривідних автомобілів, які мають на меті врятувати не одне життя наших бійців.

Також організація збирає кошти на позашляховик, який найближчим часом прибуде до України з Польщі. Його вартість складає близько трьох тисяч доларів. На цьому автомобілі пересуватимуться бійці Золотоноші та Золотоніського району. І це лише верхівка руху, який вкрай необхідний для нашої країни, щоб вона і надалі залишалася суверенною і неділимою!

Офіс волонтерської організації «Золотоніський координаційний комітет сприяння» знаходиться за адресою:
м.Золотоноша, вул. Шевченка, 137 (колишній Військторг).
Телефон +38 (096) 529-65-33

Реквізити для фінансової допомоги
Банк отримувача АБ «Укргазбанк» м.Київ
МФО 320478
ОКПО 39576338
Р/р 26000260368
Отримувач ГО «Золотоніський координаційний комітет сприяння обороні України»
Офіс волонтерської організації «Золотоніський координаційний комітет сприяння обороні України» знаходиться за адресою:
м.Золотоноша, вул. Шевченка, 137 (колишній Військторг).
Телефон +38 (096) 529-65-33

Не залишайтеся осторонь, допомагайте, чим можете. Якщо ми єдині – ми непереможні!

Золотоніський комітет сприяння обороні 1 Золотоніський комітет сприяння обороні 2 Золотоніський комітет сприяння обороні 3 Золотоніський комітет сприяння обороні 4 Золотоніський комітет сприяння обороні 5 Золотоніський комітет сприяння обороні 6 Золотоніський комітет сприяння обороні 7 Золотоніський комітет сприяння обороні 8 Золотоніський комітет сприяння обороні 9 Золотоніський комітет сприяння обороні 10 Золотоніський комітет сприяння обороні 11 Золотоніський комітет сприяння обороні 12 Золотоніський комітет сприяння обороні 13 Золотоніський комітет сприяння обороні 14