Учні шостої школи отримали Прапор доброчинності [ФОТО, ВІДЕО]

Учнівський колектив ЗОШ №6 отримав відзнаку за волонтерські здобутки, започатковану наприкінці 2014 року. Тоді 15 навчальних закладів обласного центру зібрали 100 тисяч гривень на протез воїну АТО, за що отримали так званий «Прапор Доброчинності» від голови ОДА Юрія Ткаченка та голови облради Валентини Коваленко з побажанням передавати прапор від школи до школи за добрі справи.

Цього ж разу прапор від черкаської школи №26 переданий у Золотоношу, де оселився вже вдруге. Делегацію гостей з обласного центру зустрічали школярі, вчителі, начальник відділу освіти Ольга Строкань, представник Комітету сприяння обороні Украни Сергій Кузнєцов та керівники навчальних закладів міста.

Всі золотоніські школи активно допомагають українським солдатам на сході країни, ставши ініціаторами багатьох проектів. Діти весь минулий рік виготовляли сувеніри, листівки, малюнки, виготовляли маскувальні сітки, збирали теплий одяг, плели шкарпетки та рукавиці, відправляли продукти харчування та медикаменти, купували бронежилети та рації. Прапори ж, отримані з передової, стали справжніми реліквіями для школярів.

Учнівський та педагогічний колективи шостої школи активно підтримують бойовий дух бійців із зони АТО. Першим кроком було придбання бронежилетів для наших земляків із Оршанця. Дітлахи відвідували поранених бійців у неврологічному відділенні районної лікарні, проводили благодійні ярмарки, передавали солодощі у військові госпіталі, збирали гроші на термобілизну, допомагали родині місцевого загиблого героя, виготовляли новорічні обереги та маскувальну сітку.

Все це школярі роблять тому, бо так вимагає наша гідність. Таку думку навела начальник відділу освіти Ольга Строкань, подякувавши всім, хто долучається до допомоги збройним силам.

«Тільки разом, тільки спільно ми можемо перемогти ворога», – зауважила вона.

Прапор доброчинності, за її словами, цього разу побуває у всіх школах міста. Таку ідею запропонували у обласному Департаменті освіти з огляду на активність золотоніської молоді.

Сергій Кузнєцов від імені своєї громадської організації подякував за постійну допомогу, адже завдяки спільним зусиллям продуктами харчування та одягом передова досить непогано забезпечена. Потреба ж нині існує більше у спеціалізованих засобах – маскувальні сітки, тепловізори, рації, броньовані автомобілі тощо.

«Передати емоції солдатів з фронту дуже складно. Вони раді навіть тим листівкам, які постійно малюють діти, – поділився враженнями він – В кожного в кишені знаходяться ваші листівки, котрі зберігаються в якості талісману».

Також Кузнєцов повідомив про нові суттєві кроки у відновленні військової частини на території міста.

Всі ті події, які ми переживаємо щодня, народжують у нашому суспільстві справжніх патріотів. Якщо раніше ми були частиною держави лише на словах, то сьогодні, на думку директора шостої школи Олександра Пузєєва, кожен з нас переживає за неї серцем.

«Все почуте сьогодні говорить про одне – ми на правильному шляху, ми правильно виховуємо своїх дітей», – резюмував захід очільник.

Пузєєв побажав присутнім мирного неба, миру в душі і рідної землі під ногами.

У четвер Прапор доброчинності передадуть у гімназію.

прапор доброчинності 1 прапор доброчинності 2 прапор доброчинності 3 прапор доброчинності 4 прапор доброчинності 5 прапор доброчинності 6 прапор доброчинності 7 прапор доброчинності 8 прапор доброчинності 9 прапор доброчинності 10 прапор доброчинності 11 прапор доброчинності 12 прапор доброчинності 13 прапор доброчинності 14 прапор доброчинності 15 прапор доброчинності 16