Вчителю гімназії вручили Орден княгині Ольги [ФОТО, ВІДЕО]

Державна нагорода третього ступеня, указ про нагородження якою опублікований ще 3 жовтня минулого року, нарешті знайшла свого власника. Вчитель біології Зінаїда Куриленко отримала Орден княгині Ольги за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм.

На зборах трудового колективу заслуженого педагога вітали учителі гімназії, начальник відділу освіти Ольга Строкань, завідувач методичним кабінетом Наталія Строкань та голова міської профспілки Оксана Киян. І колеги, і гості сходились на одній думці – ця нагорода заслужена.

“Всі знають, який має авторитет у освіті міста Зінаїда Григорівна, скільки ця людина зробила для освіти, дітей міста, його іміджу”,  – зазначила Ольга Строкань.

Директор гімназії привітала Куриленко ще й від імені золотоніських лікарів, чималу кількість яких вони виховала, та від імені вчителів, які перейняли її фах і підтримують професію біолога. Численна ж кількість її учнів роз’їхалась по багатьох куточках України, СНД та Європи.

Зінаїда Куриленко закінчила Черкаський педінститут у 1969 році. З 1972 року і до нинішніх часів працює вчителем у Золотоніській гімназії. Має вищу категорію та звання “вчитель-методист”. Незважаючи, на поважний вік і стаж, до цього моменту віддає душу освіті. В поточному навчальному році її діти вже стали учасниками обласної олімпіади з біології, минулого ж – відзначилась випуском методичного посібника “Рослинний і тваринний світ у творчій спадщині Тараса Шевченка”.

Сам Орден княгині Ольги – державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім’ї. Вручає нагороду Президент України або за його уповноваженням керівник центрального органу виконавчої влади, посол України, голова обласної, Київської міської державної адміністрації, Голова Комісії по державних нагородах України при Президентові України.

зінаїда куриленко 01 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA зінаїда куриленко 04