На районному чемпіонаті з шашок переміг переселенець зі Сходу

30 учасників взяли участь у черговому чемпіонаті Золотоніського району з шашок. Як і раніше змагання пройшли в фойє районного Будинку культури. Перед початком гри учасники вшанували хвилиною мовчання загиблих на Донбасі. Із думками на краще майбутнє у мирній Україні змагались на 64-клітинковій дошці, – повідомляє веб сайт Ковтунівського НВК.

Перемогу у турнірі святкував Андрій Чопоров. Його перемога виглядить дещо символічно, адже він є вимушеним переселенцем з донецького регіону. Йому, колишньому гірничому інженеру, довелось шукати притулок у нашому краї. На другому місці – Валерій Лавриненко, третє – у Миколи Гукова. Вони нагороджені дипломами спортивного товариства «Колос».

Зазначені спортсмени є представниками міста Золотоноші. Згідно положення про змагання переможцями чемпіонату району оголошуються лише жителі району. Тому медалі були вручені Віталію Кукалу з Чапаєвки, Івану Котку із Кропивни та Григорію Луговському із Пальміри, які в турнірній таблиці розташувалися за відомими шашкістами з міста.

У жіночій першості три учасниці набрали однакову кількість очок. За додатковими показниками головну медаль чемпіонату здобула Віра Масюк із Чапаєвки, срібло – у Галини Слюсаревської з Гельмязева. Медаль за третє місце здобула ковтунівська п’ятикласниця Юлія Хлипа, яка вперше брала участь у подібних змаганнях.

Ковтунівська команда складалася переважно із школярів середньої ланки. Нашим шашкістам довелось непросто грати із набагато досвідченішими. Кращий результат серед них показав Максим Дивнич. У нього – 10 місце. Були всі надії на те, що він цього року посперечається за призові місця, але прикрий прорахунок у кращій позиції проти майбутнього переможця вибив його з претендентів на нагороди.

чемпіонат Золотоніського району з шашок

чемпіонат Золотоніського району з шашок 02