“Яке ж свято без музик, пісень та веселощів”, – подробиці проведення передноворічного ярмарку

За ініціативи та сприяння Золотоніської районної ради і райдержадміністрації, управління агропромислового комплексу РДА, керівників місцевих сільськогосподарських підприємств і товариств, громадської організації ,,Народна довіра Черкащини” на площі перед районним будинком культури відбувся благодійний передноворічний ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції місцевого виробництва для підтримки продовольчого забезпечення жителів району та міста. Також під час цього дійства було організовано збір коштів для допомоги військовим в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

“З давніх-давен ярмаркове дійство перетворювалось на справжнє свято. Не стало винятком і цьогорічне. З усіх куточків Златокраю з’їжджались люди, – хто торгувати, а хто придбати. А яке ж свято без музик, народних пісень та різноманітних веселощів та конкурсів”, – зазначають у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії зі ЗМІ Черкаської ОДА.

Організатори ж створили атмосферу справжнього свята – гостей розважали найкращі колективи художньої самодіяльності районного будинку культури.

В ярмарковій торгівлі взяли участь 17 сільськогосподарських товаровиробників та інші суб’єкти господарювання району і міста. До уваги відвідувачів в широкому асортименті було представлено круп’яні та макаронні вироби, борошно, олію, кисломолочну та м’ясну продукцію, мед, ковбасні вироби тощо.

Крім того, жителі району і міста могли скуштувати запашні пиріжки та інші смаколики, представлені місцевими закладами громадського харчування, спробувати запашного чаю з млинцями, що їх приготували представники ромської громади району.

А у приміщенні районного будинку культури народні умільці виставили на показ та для реалізації свої чудові вироби ручної роботи.

Потрібно зауважити, що реалізація представленої продукції здійснювалася за оптовими цінами, які були на 10-20 % нижчими ринкових.

Таким чином, ярмарок завдяки небайдужості, активності, свідомості жителів Золотоніщини та керівників, які надали для реалізації власну продукцію, пройшов успішно.