Маслоробний комбінат очікує на новорічний подарунок – позитивне рішення Єврокомісії

На  Золотоніському  маслоробному  комбінаті  наприкінці  грудня  чекають добрих звісток  із  Брюселя. Там мають  розглянути  результати   й зробити висновки  про проведену  нинішньої  осені   Єврокомісією  перевірку  підприємств  молочної промисловості  України.

Відбулась вона  з ініціативи  ветеринарної  служби  України, котра  оголосила своєрідний конкурс. Взяти участь у ньому зголосилося брати понад 30 молокопереробних підприємств, а відібрано було всього 5, визначених  для ретельної перевірки Єврокомісією. У складі цієї  «п’ятірки» – двоє підприємств з холдингу  «Молочний альянс»: Згурівський завод дитячого харчування торгової марки «Яготинське для дітей» і Золотоніський маслоробний комбінат, відомий під торговою маркою «Златокрай».

Головний технолог підприємства  Тетяна Гонза  ще й досі  з хвилюванням  розповідає Черкаському краю про цю перевірку (їх на підприємстві  побувало багато, а от такого рівня була вперше):

– Перевіряли не тільки документи, а й власне виробництво — цехи та лінії, причому дуже ретельно, цікавились обладнанням, технологією, спілкувалися із нашими спеціалістами й робітниками як через перекладача, так і безпосередньо. Охоче дегустували нашу  продукцію (можемо похвалитися, що в своєму модернізованому сирцеху випускаємо  твердих сирів понад 20  найменувань і майже вся ця продукція йшла на експорт).Тоді ж, після закінчення перевірки члени комісії не стали утаємничувати результат, а відверто висловилися, що  про  Золотоніський маслоробний комбінат в них найкращі враження. Написали 5 приписів, їх виконання служитиме перепусткою  для підприємства  на  євроринок. Тому  тут живуть надією на те, що їх оцінять по заслугах.

Позитивна оцінка  Єврокомісії — не  єдина  добра  новина  на «Златокраї». Цієї ж осені  на дегустаційному конкурсі Укрмолпрому перше місце і гран-прі здобула демінералізована сироватка Д-90 — новий продукт, який більш ніде в Україні не виробляється. Нею також зацікавились за кордоном і готові експортувати. З цією метою  відома компанія  «Монделіз Крафт Фут» протягом двох тижнів в Золотоноші займалась аудитом, сюди приїздив представник з Німеччини. На їхню суху сироватку й молоко є попит.