Мешканці вулиці Баха скаржаться на місцеву забігайлівку [ФОТО]

Жителі багатоповерхового будинку за адресою Баха 90а написали колективну скаргу з приводу діяльності магазину-кафе, котрий розташований поруч.

За їхніми словами, конфлікт через заклад торгівлі «Артеміда»  наростав вже давно, проте раніше з власником таки вдавалось домовлятися з приводу проблемних питань.

«Біля магазину встановили столи та лавочки, – розповідають золотонісці. – Претензій не виникало до тих пір, поки цю місцину не облюбували любителі посиденьок, в тому числі ромської національності».

Ледь не цілодобово одна компанія змінює іншу, а учасники хоч і відрізняються за віковою категорією та статевою ознакою, проте об’єднує їх одне – всі вони однаково нестримані в емоціях. Ініціативна група скаржиться, що відвідувачі справляють природні потреби попід огорожею, кущами та біля самого будинку.

«Свої свавілля вони не мислять без пива та горілки. Грають в карти на гроші під акомпанемент нехитрої закуски, бурхливого з’ясування стосунків, а буває, й істерик», –  зазначають вони.

Окрім факту нецензурної лексики мешканці згадують великий шум, що створюють мотори автомобілів клієнтів закладу, які хизуються майстерністю водіння, та потужні акустичні системи, встановлені в салоні. Посилаються ж на Правила користування приміщеннями житлових будівель, затверджених постановою Кабміну у 1992 році,  а також на відповідні норми Кодексу адмінпорушень щодо дотримання тиші в населених пунктах.

З приводу зазначених фактів люди зверталися до місцевого дільничого, проте отримали відповідь, що йому не під силу самотужки вирішити це питання. Тому й хочуть звернути на це увагу міської влади.

Ще більше проблем стало взимку, коли у прибудованій території магазину, яка використовувалась для розпиття алкогольних напоїв, почала функціонувати вмонтована «буржуйка».

«Серед жителів будинку є немовлята, інваліди та пенсіонери, які вимушені дихати цим димом, – зазначають невдоволені золотонісці. – Виправний одяг набуває копченого запаху, провітрювати оселю взагалі неможливо»

Також лунає прохання щодо перевірки ліцензії на торгівлю спиртним і проектної документації добудови.

Наразі диму з труби магазину не видно, проте сам кафетерій справно працює. Мешканці очікують на відповідь посадовців.

вулиця Баха магазин Артеміда 01 вулиця Баха магазин Артеміда 02 вулиця Баха магазин Артеміда 03