Золотоніські діти продовжують дивувати своєю небайдужістю [ФОТО]

Перед новорічними святами градус волонтерської діяльності школярів суттєво підвищився. Самі ж юні помічники, здається, порогу власних можливостей не відчуватимуть ще довго.

Протягом цього тижня у ЗОШ №3 було проведено ще одну акцію “Не будь байдужим, допоможи воїнам АТО”. Учні збирали продукти харчування. Все зібране було передано представнику волонтерської організації “Героям Слава” Олегу Джулаю, з яким навчальний заклад тісно співпрацює.

За інформацією освітньої установи, в результаті проведеної акції учнями було зібрано біля 500 пачок “Мівіни”, 250 пачок чаю, більше 200 консервів , 50 пачок вермішелі і крупи та більше 50 кілограм фруктів, а також сало, олію, мед, згущене молоко тощо.

Також в зону АТО було передано малюнки та листи від дітей. Волонтери мали зустріч з учнями, які вітали їх дуже тепло, співали гімн, розпитували про тяжкі будні і просили повертатися живими.

волонтери ЗОШ№3 01 волонтери ЗОШ№3 02 волонтери ЗОШ№3 03 волонтери ЗОШ№3 04 волонтери ЗОШ№3 05 волонтери ЗОШ№3 06

Не стоять осторонь матеріальних проблем військовослужбовців і учні п’ятої школи. Кожного тижня вони проводять акції на підтримку воїнів, добровольців, переселенців. Цього разу учителі та учні організували роботу  з виготовлення маскувальної сітки. До роботи були залучені всі учні – від молодших до старших класів.

“Ми сподіваємося, що наш невеликий внесок врятує чиєсь життя. А взагалі – ми мріємо, що незабаром  житимемо у мирній та єдиній країні – квітучій Україні”, – розповідають учні на сайті свого навчального закладу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Прослуживши 100 днів у складі добровільного легіону «Київська Русь», приїхав у відпустку на 10 днів і випускник ЗОШ №5 Михайлов Сергій. Його служба проходить у районі Дебальцево, там, де дуже гаряче, постійно лунають вибухи і щодня гинуть воїни та мирні жителі.

Повернувшись додому, Сергій прийшов до школи, щоб передати школярам  прапор,  підписаний бійцями батальйону. Зустріч була дуже теплою і щирою. Учні 5-8 класів не залишились байдужими до розповіді Сергія, уважно слухали і «засипали» запитаннями.

Учні і вчителі вже відправляли йому і його друзям-побратимам листи та малюнки  із вдячністю за те, що в нас над головами мирне небо і не чутно свисту куль.

Сергій Михайлов 02 Сергій Михайлов 03 Сергій Михайлов 04 Сергій Михайлов

На Золотоніщині  усі навчальні заклади,  долучилися до  акції «Оберіг для захисника Вітчизни».  За інформацією районного відділу освіти, вироби з бісеру, ляльки-мотанки,  стрічечки,  квіточки, сердечка, ладанки, іконки та, звичайно ж, дитяча любов – ось із чого складаються ці обереги. Золотоніські волонтери уже передали всі обереги в зону АТО:  Дебальцеве та Волноваху.

обереги АТО 01 обереги АТО 02

А от Волонтерський батальйон та бійці 95 бригади приготували сюрприз для учнів міської гімназії. Їхня маскувальна сітка, яку нещодавно колективно виготовляли учні, нарешті знайшла свою нову домівку на передовій, про що й свідчать надіслані світлини зі словами подяки.

95 бригада