Коробівські діти задля збереження ялинок виготовляють дідухи

У шкільному лісництві Коробівського навчально-виховного комплексу, що на Золотоніщині, постійно проводяться різноманітні уроки-лекції, свята, акції на тему захисту та збереження природи.

Школярі знають, що грудень – це непростий місяць для лісівників, адже потрібно і забезпечити населення ялинками, і вберегти хвойні плантації від незаконних рубок. Тому рада шкільного лісництва запланувала провести кілька заходів для роз’яснення необхідності збереження молодих хвойних насаджень у передноворічний період. Про це повідомляє «Нова Доба» з посиланням на Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Нещодавно за участю найменших членів Коробівського шкільного лісництва був проведений відкритий урок «Збережи ялинку». Учні третього класу підготували вірші, розповідали цікаву інформацію про хвойних красунь. Наскрізною темою заняття була думка, що створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива, можна й без зрубаних ялинок. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, калини, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів, прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет. Крім того, на уроці була організована невелика виставка художніх дитячих робіт на новорічну тематику.

На захід до навчального закладу завітали і лісівники з подарунками та солодощами. Головний лісничий Золотоніського лісгоспу Ігор Міщенко та інженер лісових культур Олена Лістрова розповіли школярам про те, скільки праці потрібно вкласти, щоб виростити новорічні ялинки. Але тим, хто не бажає прикрашати домівку хвойними композиціями чи штучними деревцями, а все-таки віддає перевагу живим новорічним красуням, лісівники виростили достатню їх кількість на спеціальних новорічних плантаціях. А ще, як альтернатива зрубаним хвойним, – цьогорічна обласна акція «Збережи життя ялинці», в рамках якої Золотоніський лісгосп підготував новорічні ялинки в контейнерах, які, придбавши, згодом можна висадити у відкритий ґрунт.
Ще один захід, який заплановано провести найближчим часом у шкільному лісництві до новорічних свят – конкурс на кращу новорічну композицію.

коробівка 02 коробівка