Золотоніські дітлахи власноруч сплели маскувальну сітку для «кіборгів» [ФОТО]

Представники Волонтерського батальйону, перебуваючи у Золотоноші з метою планового ремонту автомобіля, отримали несподіваний та оригінальний подарунок. Місцеві діти для бійців 80-ї та 95-ї десантних бригад виготовили зимову маскувальну сітку.

Ініціатива надійшла від учнів старших класів гімназії, куди нещодавно волонтери приїздили для проведення майстер-класу з тактичної медицини. Інженерне накриття розміром 6х3 метри всі діти робили гуртом, обплітаючи риболовецьку сітку клаптиками білої матерії.

Педагоги навчального закладу з гіркотою в душі сприймають сам факт того, що в 21 столітті діти виготовляють маскувальні сітки збройним силам. Водночас неабияку радість у них викликає небайдужість та самовідданість юних громадян.

«Цю країну не перемогти! Якщо вже школярі відправляють на фронт такі важливі речі, виготовлені власноруч, це говорить про максимальну консолідацію суспільства», – зазначає директор закладу Любов Денисюк.

«Нам справді буде на кого покластися, довірити майбутнє. Адже уявіть на хвилиночку, що вони зможуть зробити для країни через 10 років, якщо зараз демонструють такі дива», – додає вона.

За словами вчителів, ажіотаж навколо процесу виготовлення накриття часом справді зашкалював.

«Бували випадки, коли деякі учні молодшої ланки з розчаруванням у голосі розповідали мені, що їм в юрбі не вистачає місця, де можна заплітати смужки», – розповідає заступник з виховної роботи Світлана Лучанінова.

За словами столичних активістів, така допомога – саме те, чого конче не вистачає бійцям в умовах настання зими. Діти ж обіцяють здивувати їх ще більше, адже вже готовий до опрацювання значно більший шматок сітки. Його довжина – 150 метрів!

PC020010 (Копировать) PC020012 (Копировать) PC020018 (Копировать) PC020026 (Копировать) PC020031 (Копировать) PC020038 (Копировать) PC020043 (Копировать) PC020047 (Копировать) PC020056 (Копировать) PC020115 (Копировать) PC020120 (Копировать)