Волонтери АТО та боєць-десантник провели майстер-клас у гімназії [ФОТО]

18 листопада до Золотоніської гімназії завітали активісти «Волонтерського батальйону». Громадське об’єднання, котре опікується українськими воїнами-десантниками, представляли координатори Олександр Погребіський та золотонісець Роман Некрасов. В якості спеціального гостя волонтери привезли до навчального закладу одного з найстарших бійців 95 десантної бригади Ігора Погребіського.

Поспілкувавшись з учнями 1-4 класів, столичні гості подарували їм прапор ВДВ із особистими підписами та словами подяки від особового складу 80 та 95 бригад – саме цим воїнам, котрі зараз перебувають в Донецькому аеропорту, Дебальцевому та Пісках, діти надсилають свої малюнки та листи.

«Коли бачу таку звісточку, то розумію: та дитина, яка його писала зовсім не знає мене, ми не навіть не маємо шансів зустрітися, але цей лист підтримки все-таки адресований безпосередньо мені, – ледь стримуючи емоції коментує зустріч десантник Ігор Погребіський. –  В такі моменти ще більше впевнюєшся, що є за що воювати: за цих дітей, за наше майбутнє. Це додає наснаги.

Зі старшими гімназистами зустріч проводилася вже у формі розширеного діалогу. Учителі та учні ставили найрізноманітніші питання: про життя бійців на фронті, їхні потреби, ситуацію в зоні бойових дій. Найголовнішим та, за словами самих дітей, риторичним питанням стало дуже популярне нині «коли закінчиться війна?».

«За незалежність ціна дуже висока. Це – ціна крові. Поки я можу тримати зброю в руках, я буду там, – намагався відповісти на питання військовослужбовець. – Ваша ж задача, як нового покоління – не втратити те, що ми зараз будуємо».

Волонтери подарували навчальному закладу дві сучасні аптечки, котрими постачають підрозділи в зоні україно-російського конфлікту, та провели майстер-клас по використанню. Вони укомплектовані іноземними засобами екстреної індивідуальної допомоги, врятувавши вже не одне життя на Донбасі. Тепер діти матимуть змогу освоювати ці засоби практично на уроках «Основ захисту Вітчизни» та «Медицини».

Гімназисти ж вручили гостям чималий комплект гуманітарної допомоги у вигляді теплих шкарпеток, а також подарували декілька приємних моментів у вигляді присвячених бійцям малюнків, власних віршів та спонтанних акцій подяки.

«Волонтерська робота – це дуже великий комплекс.  Волонтером може бути кожний, хто має хоч хвилину вільного часу і бажання, незалежно від віку, – зазначив наприкінці координатор волонтерів Олександр Погребіський. – Тому наразі ви – частина цієї системи, ви всі теж маєте повне право називатись волонтерами».

Марина Полтавець
Фото: Анастасія Заболотня

01 2 3 4 5 6 7 08 09 10 11 12 13 14 21 22 23