Військова частина знову повернеться в Золотоношу

Пройшло три роки, звідколи її розформували, але тепер, з погляду дня сьогоднішнього, коли на Сході країни тривають військові дії, можна припустити, що це були навмисно сплановані злочинні дії. Адже Золотонісько-Запорізька зенітно-ракетна бригада бойових орденів Кутузова й Богдана Хмельницького вважалась кращою в системі.

Чому розформували, можливо з часом буде з’ясовано, пише Черкаський край. Слідом, за бригадою мала б відбутися й зачистка території військової частини — до фундаменту розібрали б приміщення, «приватизували» б і 17-гектарну земельну ділянку — з такими намірами зі столиці приїздили тоді високі військові чини. Але «заморожену» територію відстояло місто, місцева влада, не віддавши об’єкт на розтерзання.

Нещодавно до Золотоноші завітали начальник штабу повітряного командування «Центр» генерал-майор Валерій Романюк, начальник відділу зенітно-ракетних військ генерал-майор Дмитро Карпенко, представник технічної частини з розквартирування сил повітряної оборони полковник Ігор Карась, командир Донецької військової частини Олег Василенко. Оглянувши територію військової частини в Золотоноші, гості були приємно здивовані.

У планах військового командування — переведення до Золотоноші Донецького полку. Навчальне чергування військові проходитимуть під Чапаєвкою, а в Золотоноші розташується командний пункт і технічна рота.

Одна з казарм цілком придатна для проживання. Косметичного ремонту потребує штаб, а найбільше зусиль потрібно докласти до ремонту їдальні та санчастини. Звісно ж, потрібно буде відновити теплопостачання та водозабезпечення залишеного об’єкта, і в Золотоноші готові допомогти військовим. Адже зустрічали гостей тут привітно і радо, як своїх колишніх однополчан — дехто з них служив у зенітно-ракетному полку в Золотоноші. Як і офіцери-відставники цієї військової частини: заступник міського голови Олег Масло, директор «Міськ­водоканалу» Сергій Кузнєцов, начальник міської служби цивільного захисту Сергій Бабич.

Є перспектива і для вирішення житлового питання для військових — довгобуди по вулиці Франка чи на «свайному полі» по вулиці Комунарівській. Тим більше, що напрацьований досвід введення в дію такого житла завдяки сприянню Міністерства оборони — в попередні роки таким чином було завершено спорудження трьох багатоповерхівок. Пропозицію таким уже вивіреним способом вирішувати питання житла висловив міський голова Віталій Войцехівський.

Зараз питання на стадії вирішення, а завізувати план переміщення має міністр оборони.

кпп